از نکته های شگفت انگیز واقعه غدیر ـ که اعجاب بسیاری از محققان و پژوهش گران تاریخ را برانگیخته ـ هم زمانی غدیر با بسیاری از رخ دادهای مهم و سرنوشت ساز در تاریخ بشر است. از بررسی روایات، برمی آید که در روز غدیر، این روی دادهای بزرگ در تاریخ انبیا رخ داده است:
1-در چنین روزی بود که خداوند متعال، توبه حضرت آدم علیه السلام را پذیرفت.
2-در این روز، خداوند، حضرت ابراهیم علیه السلام را از آتش نجات داد.
3-در این روز، حضرت سلیمان پیامبر صلی الله علیه و آله از مردم، بر جانشینی «آصف بن برخیا» گواه گرفت.
4-در مثل چنین روزی بود که حضرت موسی علیه السلام بر جادوگران پیروزی یافت.
5-در چنین تاریخی بود که حضرت موسی علیه السلام هارون را وصیّ خویش کرد.
6-در این روز، حضرت عیسی علیه السلام اعلان کرد که «شمعون الصفا» جانشین من است
7-در چنین روزی بود که کشتی نوح علیه السلام پس از فرو نشستن طوفان، بر کوه جُودی (آرارات) قرار گرفت
از دیگر نکته های شگفتِ تاریخ غدیر، آن است که روز هیجدهم ذی الحجه سال دهم هجرت ـ که روز گماشتن امیرمؤمنان علی علیه السلام به امامت بود ـ با نوروز (روز نخست فروردین) یکی گشت و عید باستانی عَجَم، با عید غدیر پیوند یافت. این سخن، از امام صادق علیه السلام رسیده است که: «بی شک، نوروز، همان روزی است که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله برای امیرمؤمنان علیه السلام در غدیر خم پیمان گرفت، آن گاه مسلمانان، به ولایت او اعتراف کردند. خوشا به حال آنان که بر آن ولایت پایدار ماندند و وای برآنان که پیمان شکستند».
گفتنی است که پژوهش های دانشمندان، در شناخت هم زمانی رخ دادهای شمسی با روی دادهای قمری، این سخن را تأیید میکنند. بدین روی، اهتمام عظیم ایرانیان به نوروز، میتواند یک انگیزه بزرگ مذهبی نیز داشته باشد.
شاهكار هنری امیر المومنین ، حضرت علی(ع) ؛ خطبه ای فوری و بدون نقطه !!!
عجايب فراوان از مولاي متقيان علي (ع) شنيده شده، از دلاوريها و رشادتها، احسان و نيكوكرداري، صبر و بردباري، اما يكي از شگفتيهاي اين بزرگ مرد عالم اسلام خطبهايست كه كه بدون نقطه و بداهه و البته بدون تامل قرائت نموده اند. چنانکه عقلها حیران ماند و نام این خطبه را مونقه گذاشتند، یعنی در حسن و نیکویی و بلاغت، شگفت آور است.
متن كامل اين خطبه رو به همراه معني فارسي براتون میزارم. حتماً ببینید.
معنی:
ستایش مخصوص خدایی است که سزاوار ستایش و مآل آن است. از آنِ اوست رساترین ستایش و شیرین ترین آن و سعادت بخش ترین ستایش و سخاوت بار ترین(و شریف ترین) آن و پاک ترین ستایش و بلند ترین آن و ممتاز ترین ستایش و سزاوارترین آن. یگانه و یکتای بی نیاز(ی که همه نیازمندان و گرفتاران آهنگ او نمایند). نه پدری دارد و نه فرزندی.
شاهان را (به حکمت و آزمون) مسلّط ساخت وبه تاختن واداشت. و ستمکاران (و متجاوزان) را هلاکت نمود و کنارشان افکند. و سجایای بلند را (به خلایق) رسانید و شرافت بخشید. و آسمان را بالا برد و بلند گردانید. بستر زمین را گشود و گسترش داد و محکم نمود و گسترده ساخت. آن را امتداد داد و هموار کرد و (برای زندگی) آماده و مهیّا فرمود. آب و مرتعش را به شما ارزانی داشت. تعداد اقوام را (برای زندگی در آن) به درستی. (و حکمت) مقرّر فرمود و بر شمار (یکایک) آنان احاطه یافت. و نشانه های بلند (هدایت) مقرّر فرمود و آنها را بر افراشته و استوار ساخت.
معبود نخستین که نه او را هم طرازی است و نه حکمش را مانعی. خدایی نیست جز او، که پادشاه است و (مایۀ) سلامت، صورتگر است و دانا، فرمانروا و مهربان، پاک و بی آلایش. فرمانش ستوده است و حریم کویش آباد (به توجّه پرستندگان و نیازمندان) است و سخایش مورد امید. کلامش را به شما آموخت و نشانه هایش را به شما نمایاند. و احکامش را برایتان دست یافتنی نمود. آنچه روا بود حلال و آنچه در خور ممنوعیت بود، حرام شمرد.
بار رسالت را بر دوش محمّد(صلّی الله علیه و آله) افکند. (همان) رسول گرامی که بدو سروری و درستی (در گفتار و کردار و رفتار) ارزانی شده، پاک و پیراسته است.
خداوند این امّت را به خاطر برتریِ مقام و بلندیِ شرف و استواری دین او و کامل بودنِ آرمانش سعادت بخشید. او بی آلایش ترین فردِ از آدمیان در هنگامه ولادت و فروزنده ترین ستاره یمن و سعادت است. او بلند پایه ترین آنان (در نیاکان) است و زیباترین آنها در (نسل و) شاخسار. و درست پیمان ترین و کریم ترین آنان است در نوجوانی و بزرگسالی.
درود خداوند از آن او و خاندان پاکش باد، درودی خالص و پی در پی و مکرّر (برای آنان) و برای دوست داران بزرگوارشان، درودی ماندگار و پیوسته، (برای همیشه:) تا وقتی که برای آسمان حکمی مرقوم است و نقشی مقرّر.
او فرستاد تا تا برایتان رحمتی باشد و مایه پاکیزگی اعمالتان و آرامش سرای (زندگی) شما و بر طرف شدن نقاط ننگ (: و شرم آور کار)تان. و تا مایه صلاح حالتان باشد و اطاعت شما از خدا و رسولانش و موجب حفظ شما و رحمتی (بس بزرگ ) از او فرمان برید و بر دستورش مواظبت ورزید. آنچه را حلال دانست، حلال و هر چه را حرام داشت حرام بشمارید. خدایتان رحمت کند؛ آهنگ کوششی پیوسته نمایید و آزمندی را از خود برانید و تنبلی را وا نهید. رسم سلامت و حفظ حاکمیّت و بالندگی آن را – و آنچه را که موجب دغدغه سینه ها
منابع:
- نهج السّعادة، به نقل از کتاب «مجموعة ادبیة» تألیف محی الدّین محمد بن عبد القاهر بن الموصلی الشهروزی
- برگرفته از کتاب دو شاهکار علوی(محمد احسانی فر لنگرودی)
«غدير» در زبان عربي به معني گودال و «خم» نام محلي نزديك منطقة «جحفه»است. كه در آن روزگار چشمهاي روان و درختاني كهنسال داشت. به دليل موقعيت سوق الجيشي «غدير خم» حاجيان شهرها و سرزمينهاي مختلف عربستان پس از انجام مناسك حج و هنگام بازگشت به شهر و ديارشان در اين منطقه از هم جدا مي شدند. آنچه نام اين محل را در تاريخ اسلام مهم و به يادماندني كرده است به سال دهم هجري و تصميم پيامبر اسلام (ص) براي زيارت خانه خدا و به جا آوردن مراسم حج و اعلام ايشان مبني بر اينكه امسال آخرين حج ايشان خواهد بود، برميگردد. لذا مردم شهرها و مناطق مختلف عربستان به وسيله قاصداني از اين امر مطلع شدند.
در پي اين فراخوان پيامبر اسلام(ص) با اجتماع عظيمي از مردم، مدينه را به قصد مكه ترك فرمودند. اجتماع باشكوهي از مسلمانان آن سال در مراسم حج شركت كردند؛ كه آن سال حجه الوداع پيامبر(ص) بود. پس از پايان مراسم حج پيامبر(ص) دستور دادند كه حجاج بايد حركت كنند تا در غدير خم حاضر باشند. همچنين پيامبر به 12 هزار نفر از حجاج يمن – كه مسيرشان متفاوت بود – دستور دادند همراه حجاج به غدير خم بيايند. در مسير بازگشت حجاج، جبرئيل بر پيامبر وارد و اين آيه را نازل كرد: «هان! اي پيامبر! آنچه را كه از سوي پروردگارت به تو نازل شده است تبليغ كن و اگر چنان نكني پيام رسالت را انجام نداده اي و خداوند تو را از مردم حفظ مي فرمايد.» ( سوره مائده، آيه 67 )
در پي ابلاغ اين دستور پيامبر دستور توقف كاروان حجاج را در منطقه غدير خم دادند و امر فرمودند كساني كه جلوتر هستند بازگردند و كساني كه عقب مانده اند به اجتماع حجاج در غدير خم برسند. اجتماعي كه تعداد آن را بين 90 تا 120 هزار نفر ذكر كردهاند. پيامبر اسلام (ص) در آن روز گرم سوزان ، بر بالاي منبري از جهاز شتران در حالي كه حضرت علي (ع) در كنار ايشان قرار داشت خطبه اي ايراد فرمودند.
پيامبر(ص) در اين خطبه با ستايش و حمد خدا شروع و حديث ثقلين را بيان فرمودند سپس در حالي كه دست حضرت علي (ع) را بلند نمودند تا همه مردم ايشان را دركنار رسول خدا مشاهده نمايند، از مردم پرسيدند: «اي مردم آيا من از خود شما بر شما اولي و مقدم نيستم؟» مردم پاسخ دادند: «بله اي رسول خدا.» حضرت در ادامه فرمودند: « خداوند ولي من است و من ولي مؤمنين هستم و من نسبت به آنان از خودشان اولي و مقدم مي باشم.» آنگاه فرمودند: «پس هر كس كه من مولاي او هستم علي مولاي اوست.» سه بار اين جمله را بيان كردند و فرمودند: « خداوندا، دوست بدار و سرپرستي كن، هر كسي كه علي را دوست و سرپرست خود بداند و دشمن بدار هر كسي كه او را دشمن دارد و ياري نما هر كسي كه او را ياري مي نمايد و به حال خود رها كن، هر كس كه او را وا مي گذارد.» پس خطاب به حجاج فرمودند: «اي مردم حاضرين به غايبين اين پيام را برسانند.» هنوز اجتماع متفرق نشده بود كه بار ديگر جبرئيل بر پيامبر وارد و اين آيه را نازل كرد: «امروز دين شما را به كمال رساندم و نعمتم را بر شما تمام كردم و دين اسلام را بر شما پسنديدم.» ( سوره مائده، آيه 3)
سپس پيامبر دستور داد كه مردم با حضرت علي (ع) بيعت كنند. مردم دسته دسته به خيمه پيامبر(ص) كه حضرت علي (ع) در آن بود وارد و با حضرت علي(ع) بيعت كردند و به ايشان تبريك ميگفتند. ابوبكر، عمر، طلحه و زبير جزو اولين بيعت كنندگان بودند و عمر، خطاب به حضرت علي (ع) گفت: «بر تو گوارا باد اي پسر ابي طالب، تو مولاي من و مولاي هر مرد و زن با ايمان گشتي.» مراسم بيعت با حضرت علي (ع) سه روز به طول انجاميد. حسان بن ثابت انصاري در آن روز دربارة اين انتخاب و امامت و جانشيني حضرت علي (ع) ابياتي را سرود.
حديث غدير توسط 110 تن از صحابه مثل ابوبكر، عمر، عثمان، عمار ياسر، ام سلمه، ابوهريره، سلمان، زبير، زيدبن ارقم، ابوذر، عباس بن عبدالمطلب، جابر عبدالله انصاري و 83 تن از تابعين مثل سعيد بن جبير و عمربن عبدالعزيز نقل شده است. پس از تابعين نيز 360 تن از محدثان، حديث غديررا در آثار خويش نقل نموده اند كه سه تن از آنان صاحبان «صحاح سته» ( ششگانه ) هستند.
علماي شيعه همگي غدير را حديثي متواتر دانسته اند. مورخي مثل يعقوبي كه اولين كتاب تاريخ عمومي را در جهان اسلام نوشته نيز واقعه غدير را ذكر كرده است. همچنين مورخاني مثل محمد بن جرير طبري، ابن اثير، سيوطي، شهرستاني، ابونعيم اصفهاني اين واقعه را بيان كرده اند و حتي برخي از آنان كتاب هاي مستقل در باب غدير تأليف كردهاند مثل «الولايه في طرق حديث الغدير» اثر محمد بن جرير طبري.
عيد غدير خم بزرگترين عيد در نزد ائمه (ع) و شيعيان آنان بوده است و در طول تاريخ همواره آن را گرامي داشتهاند.
«در كتاب ثوب الاعمال شيخ صدوق باسندش به حسن بن راشد آمده كه گفته است: به امام صادق (ع) گفتم :
آيا براي مؤمنان عيد ديگري جز جمعه و فطر و قربان وجود دارد؟ فرمودند: آري .
روزي و عيدي كه از همه بزرگتر است و آن روزي است كه امير المؤمنين علي (ع) را بر پا داشتند و رسول خدا (ص) پيمان ولايت او را بر عهده زن و مرد مسلمان در محل غدير خم نهاد ، پرسيدم كدام روز هفته بوده است؟ فرمودند: روز در سال ها تغيير مي كند، آن روز، روز هجدهم ذي الحجه است....»
چند وقتیه که دسترسیم به اینترنت کم شده و از وقتی رفتم سفر بیشتر. آخه یه جورایی حال و هوا ، اجازه نمیده. نمی تونید تصور کنید چه حال و هوای خوبی دارم. از یکسو یاد پارسال و از سوی دیگه ، شوق امسال . . .
واقعاً جزابه و تا لمس نکنی و حضور نداشته باشی متوجه نمیشی. من یکبار به عمره مشرف شدم اما این حالی که هنگام حج تمتع بهت دست میده رو هیچ وقت نمیتونی توی عمره پیدا نمیکنی. نمیدونم چرا ولی واقعاً تمام بنیان های فکری و روحی تو بهم میریزه و کاری میکنه که کاملاً متحیر بمونی. حتی تا ابد.
3 روز دیگه عید سعید قربانه و دوباره باید از نو ، نفس سر کشم را قربانی کنم. ولی دیگه سر تراشیدنی در کار نیست. حیف که لحظه ی تعویض پرده زیبای کعبه رو نمیبینی. یعنی حضور نداری که ببینی. چند وقتیه چون به دلیل زیادی جمعيّت و شلوغى راه ، كه احتمال نرسيدن به موقع به عرفات هم هست ، روز هشتم ذی الحجه مُحرم مى شوند و شب عرفه به عرفات مى روند ، ولی اگر روز نهم هم مُحرم بشوند ، بروند و پيش از ظهر روز نهم هم به عرفات برسند ، هیچ ایرادی نداره.
پس از اتمام اعمال عمره تمتّع ، كارهايى كه به سبب احرام ، حرام شده بود ، حلال ميشه ولى تا زمانى كه براى حج محرم مي شوند و به عرفات مي روند از اين اعمال بايد پرهيز كنند :
1 ـ بيرون رفتن از شهر مكه 2 ـ انجام عمره مفرده 3 ـ تراشيدن سر
اماعرفات ؛ بيابانى عجیب و پر رمز و راز ، مسطح و وسيع که در 22 كيلومترى جنوب شرقى مكّه واقع شده.
جايى كه حاجيان بايد روز 9 ذى الحجه از ظهر تا غروب در آنجا بمانند و مشغول دعا و نیایش با رب الارباب باشند. اصلاً هدف اینه که با خدا یه جورایی تصویه حساب کنی و عذر خواهی. که خدا اشتباه کردم. یک سنت هم هست که اونجا ، دعای عرفه رو با خودت زمزمه کنی. جوری که بفهمی چی میگی و چی می خای.
«عرفات» جمع «عرفه» و از ريشه «عرفان» و «معرفت» است.
محل احرام حج تمتع هم شهر مكّه است. اگرچه مستحبه که در حِجر اسماعيل يا کنار مقام ابراهيم محرم بشی.
بعد از غروب روز نهم ذى الحجه (شب عيد قربان) ، حاجيان از عرفات خارج مي شوند و براى انجام عملى ديگر از اعمال حج به طرف مشعر الحرام (مُزدلفه) حركت مى كنند .
وقتى كه حاجيان به مشعر الحرام رسيدند ، بايد شب دهم را تا اذان صبح براى عبادت و اطاعت امر الهى در مشعر بمانند و از اذان صبح ، نيّتِ وقوف در مشعر الحرام كنند و تا طلوع آفتاب در آنجا بمانند. مشعر الحرام وادى طويلى است بین «عرفات» و « مِناکه به «مُزْدلفَه» هم مشهوره. حاجيان بايد شب عيد سعید قربان رو در آنجا بمانند تا طلوع آفتاب.
و چه می دونی که چه شبی یه ؟ آخه وصف شدنی هم نیست. چی بگم؟ مگه میشه در مورد اون شب با عظمت حرف زد. شبی که فقط خودت هستی و خودت و خودت که می خای فقط تو تنها باشی و خدا. و هستی.!!! شک نکن. تا صبح هم مشغول عبادت زبانی و بدنی هستی با یکتای عالم و هم مشغول جمع کردن سلاح برای جنگ با ابلیس درون و برونت. سنگ ریزه هایی که وقتی به شیطان پرتاب میکنی ، تمام وجودت شعله میکشه و کاملاً حس میکنی که از وجودت بدی ها و پستی ها کنده میشه.
سلام.
امروز روز دحو الارض بود. خیلی حالم گرفته است.
هر چه داریم به ایام حج نزدیک میشیم ، حالم بیشتر گرفته میشه. چون پارسال توی همین ایام یه حال و هوای دیگه حاکم بود. کاش یه روز دیگه بتونم برم.
راستی واسه یه ماموریت دوباره چند روز نیستم. اما سعی میکنم هر اتفاق جالبی افتاد در جریانتون بذارم.
برام دعا کن
می دونم که مطالب و می بینی و می خونی.
کاش تو هم یه وبلاگ داشتی و من هم با خبر بودم . . .
نمایشگاه جیتکس که هر ساله در ماه اکتبر در شهر دوبی برگزار می شود، بزرگ ترین رویداد ICT خاورمیانه است که شرکت های فعال در این حوزه را از گوشه و کنار جهان دور هم جمع می کند. نمایشگاه جیتکس ، سومین نمایشگاه ICT دنیا و بزرگ ترین نمایشگاه خاورمیانه و شمال آفریقا است که با بیش از هزار شرکت کننده از سراسر جهان هر سال برگزار می شود و جدیدترین محصولات و نوآوری های کامپیوتری ، ارتباطاتی ، نمایشگرهای پلاسما ، فناوری های دیجیتال ، دولت الکترونیک و . . . در سالن های مختلف از 61 کشور جهان به نمایش درمی آیند.
جیتکس 2009 که برای بیست وهشتمین بار در شهر دوبی برگزار می شود ، پس از مدت ها انتظار از روز 26 مهر(18 اکتبر) فعالیت خود را آغاز کرد و در 3 آبان(25 اکتبر) به کار خود پایان داد.
این نمایشگاه در سه بخش کاربردهای تجاری جیتکس، نمایشگاه مخابراتیGolf Comms و لوازم مصرفی الکترونیکی برگزار شد و جدیدترین پیشرفت های فناوری در دنیا را به نمایش می گذاشت.
بخش Golf Comms این نمایشگاه نیز مانند سال های قبل محلی برای عرضه آخرین دستاوردهای مخابراتی و ارتباطی جهان است و مردم را در جریان آخرین تحولات صنعت جهانی مخابرات قرار می دهد اما براساس پیش بینی هایی که از هم اکنون انجام شده، مانند سال های قبل بیشتر بازدیدکنندگان جیتکس لوازم مصرفی الکترونیکی حضور خواهند داشت. در این بخش که برای نوزدهمین سال متوالی برگزار می شود، شرکت های مختلف آخرین دستاوردهای خود را در زمینه های مختلف الکترونیکی ارائه می دهند. گفتنی است در نمایشگاه سال گذشته بیش از 930غرفه دار از 2420 شرکت و 40 کشور جهان و نیز بیش از یک میلیون و 140 هزار بازدید کننده حاضر شدند. برخی کارشناسان پیش بینی کرده اند که با توجه به ادامه یافتن جریان بحران اقتصادی، جیتکس 2009 رونق سال های قبل را نخواهد داشت و با کاهش تعداد غرفه ها و بازدیدکنندگان مواجه خواهد شد. تاثیرات بحران پیش از این در جریان برگزاری نمایشگاه های بزرگ CES آمریکا و سبیت آلمان دیده شد و کاهش حضور مردم را به دنبال داشت و بر این اساس، احتمال می رود برای جیتکس 2009 نیز شرایط مشابهی رخ دهد.
در سال های گذشته عدم حضور شرکت های بزرگی مانند اپل، ال جی، مایکروسافت، سونی، کانن و... در نمایشگاه جیتکس باعث شد از کیفیت برگزاری نمایشگاه کاسته شود. این در حالی است که شرکت سامسونگ نیز که در نمایشگاه جیتکس سال گذشته حضوری فعال داشت، در جیتکس 2009 شرکت نخواهد کرد .
شرکت های بزرگ در پی مشکلات ناشی از رکود اقتصادی به این نتیجه رسیده اند که به جای پرداخت هزینه های بالا برای حضور در نمایشگاه های بین المللی، از روش های کم هزینه تر مانند انتشار اخبار مربوط به محصولات و فناوری های جدید خود در سایت های اینترنتی و گسترش سریع آن میان کاربران استفاده می کنند. همین امر سبب شده این مراکز تمایلی برای حضور در نمایشگاه ها نداشته باشند و از روش های جایگزین برای معرفی محصولات جدید خود استفاده کنند و در عوض، به برگزاری سمینارهای تخصصی رو بیاورند.
ایران نیز امسال نهمین حضور خود را در این نمایشگاه تجربه می کند. به طور کلی، حضور ایران در نمایشگاه جیتکس از سال 2003 و در قالب کنسرسیوم ثنارای آغاز شد که در آن زمان در فضایی به مساحت 90 مترمربع، 12 شرکت داخلی پرچم ایران را به اهتزاز درآوردند.
یک سال پس از آن، 14 شرکت در فضای 84 متری دستاوردهای داخلی را در معرض دید عموم قرار دادند و جیتکس 2005 رکورد حضور شرکت های ایرانی در غرفه ثنارای با 17 شرکت شکسته شد. اما در دولت نهم کم کم روال حضور ایران در نمایشگاه های بین المللی تغییر کرد و ایران، جیتکس 2006 را تنها با حضور 12 شرکت برگزار کرد و سال 2007 نیز تنها 7 شرکت میهمان ثنارای بودند.
به این ترتیب دوران افول حضور شرکت های ایرانی در قالب غرفه کشور ایران طی سال های گذشته رقم خورد؛ افولی که به دنبال قطع حمایت های دولتی از ثنارای آغاز شد و باعث شد این کنسرسیوم که در حقیقت برای کمک به صادرات شرکت های کوچک تشکیل شده بود، با مشکلات مالی بی شماری روبه رو شود و سرانجام از حضور در نمایشگاه هایی همچون سبیت و جیتکس 2008 صرف نظر کند. پس از کناره گیری ثنارای، ایران هشتمین حضور خود در جیتکس را خصوصی تر از سال های گذشته تجربه کرد زیرا طی سال های گذشته غرفه ایران توسط ثنارای و با حمایت های دولتی برگزار می شد اما سال گذشته این غرفه هابا هماهنگی یک شرکت خصوصی وبا حضور پنج شرکت دایر شد.
امسال نیز این شرکت خصوصی که به عنوان نماینده رسمی جیتکس در ایران محسوب می شود، مسوولیت هماهنگی شرکت های خواهان برای حضور در نمایشگاه بین المللی جیتکس را برعهده گرفته است. گفته شده که در این دوره، بیش از 14 شرکت ایرانی فعال در زمینه نرم افزار، سخت افزار و فناوری اطلاعات و ارتباطات در جیتکس 2009 حضور خواهند داشت ، گفته می شود امسال نیز مانند سال گذشته 66 متر فضا برای غرفه شرکت های ایرانی در نظر گرفته شده و هزینه حضور شرکت های ایرانی در این نمایشگاه بین هشت تا 10 میلیون تومان تخمین زده شده که این هزینه برای شرکت های ایرانی که مستقل در این نمایشگاه شرکت می کنند، بیشتر خواهد بود. البته باید توجه داشت که در سال های گذشته حضور شرکت های ایرانی در جیتکس تنها منحصر به غرفه ایران نشده است. طی سال های قبل، شرکت های مطرح ایرانی خارج از فضای غرفه ایران، به معرفی آخرین دستاوردهای خود پرداختند. غرفه ایران در جیتکس 2008 با مشارکت شرکت های خصوصی و حمایت شورای عالی اطلاع رسانی و سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در فضایی به مساحت 66 متر مربع و با حضور هشت شرکت ایرانی برپا شد. هزینه حضور هر شرکت در جیتکس 2008 بین پنج میلیون و 500 هزار تومان تا شش میلیون تومان تخمین زده شد که این رقم فارق از هزینه سفر و اقامت بود. علاوه براینکه در هر دور از برگزاری نمایشگاه جیتکس تعداد شرکت های داخلی فعال در حوزه کامپیوتر کاهش پیدا می کند، شرکت های بزرگ ایرانی که دست کم نامی بین برند های خارجی برای خود کسب کرده اند نیز دیگر تمایلی به حضور در این نمایشگاه بزرگ منطقه ای ندارند.
برخی منتقدان داخلی بر این باورند که حضور شرکت های ایرانی در این نمایشگاه ها از دو دید قابل بررسی است. این نمایشگاه ها برای شرکت های داخلی مانند یک کلاس آموزشی است که موجب می شود خود را با یک برند خارجی مقایسه کنند وبه رقابت با آنها بپردازند. علاوه بر این، با توجه به بسته بودن بازار داخلی، حضور در نمایشگاه های بین المللی امکان برخورد با شرکت های خارجی و مذاکره با آنها را بیشتر از گذشته فراهم می کند و می تواند از این طریق امکان شناخت محصول و وارد شدن به بازار جهانی را فراهم آورد. به طور کلی باید توجه داشت طی چند سال گذشته نمایشگاه هایی مانند جیتکس، سبیت و . . . قدرت و ماهیت رقابتی خود را از دست داده اند. در حال حاضر نیز کمتر شرکت بزرگ در حوزه محصولات کامپیوتری و الکترونیکی را می توان دید که تمایل به شرکت در نمایشگاه های بین المللی را داشته باشد. برخی علت این کاهش تمایل را به بحران های اقتصادی ربط می دهند و اینکه پیوسته شرکت ها در پی این هستند که هزینه های خود را کاهش دهند. به باور کارشناسان، هرچند در سال های آینده بحران اقتصادی رفع خواهد شد و دوباره شرکت ها قدرت از دست رفته خود را باز خواهند یافت اما باز هم بیشتر این شرکت ها برای معرفی تجارت خودبه جهان روی اینترنت یا رسانه ای مانند آن تمرکز خواهند کرد زیرا این اقدام کار علاوه برکاهش هزینه و افزایش بازخوردها، رقابت ها را نیز افزایش می دهد.
یکی از ویژگی های جالب این نمایشگاه ، رونمایی از ویندوز 7 بود. قیمت ها رو هم در عکس میتونید ببینید.
برای محاسبه ی قیمت ها به واحد پول ایران ( تومان ) کافیه مبلغ رو در 270 ضرب کنید تا مبلغ مورد نظر به دست بیاد. مثلاً برای بدست آوردن قیمت ویندوز 7 Home Premium ، ، کافیه که عدد 499 رو در 270 ضرب کنید که حاصل عدد 730/134 (معادل یکصدو سی و چهار هزار و هفتصد و سی تومان) می باشد.
امروز صبح با یکی از بهترین دوستام حرف زدم. اون هم بعد از چند وقت. البته تقصیر من بود که چند وقت ازش بی اطلاع بودم. امروز که صداش و شنیدم ، روحیه ام کلی باز شد. خیلی دلم براش تنگ شده. تصمیم گرفتم که برم و ببینمش. حتماً این کار و انجام می دم. خیلی حال کردم.